חימום תת רצפתי פרקט

חימום תת רצפתי פרקט

אחד הטרנדים השכיחים שתפס חזק בבניית דירות ובתים הוא שילוב של ריצוף פרקט כחלק מהריצוף הכללי של הבית. כיום, מקובל מאד לרצף חלקים מסוימים של הבית כמו סלון, חדרי שינה, חדרי הסבה (אירוח) ופחות מקלחות או במטבח.

אולם, האזורים בהם מקובל לשלב פרקט הם אזורים בהם מבקשים בעלי הדירות להתקין גם מערכת חימום תת רצפתי. וכאן מתעוררת השאלה, האם ניתן להתקין בכלל מערכת כזו מתחת לפרקט? הרי פרקט הוא סוג ריצוף רגיש יותר מאריחים.

במאמר הנוכחי, נשתף בכל מה שחשוב לדעת על התקנת חימום תת רצפתי וריצוף מסוג פרקט.

חימום תת רצפתי פרקט

האם אפשר להתקין חימום תת רצפתי מתחת לפרקט?

התשובה הבסיסית היא כן, אם כי יש מספר תנאים שחשוב להכיר ביניהם: סוג הפרקט (עובי, החומר), אופן ההתקנה וסוג מערכת החימום.

ביחס למערכת החימום, קיימים שלושה סוגי מערכות, על גז, מים וחשמל, כאשר שני האחרונים הם הפופולריים ביותר.

התהליך היעיל ביותר של פרקט ומערכת חימום תת רצפתי, הוא קודם להתקין את מערכת החימום ולאחר מכן את הפרקט. למרות שניתן טכנית, להתקין בנסיבות מסוימות מערכת חימום תת רצפתי גם על ריצוף קיים, אך המורכבות לכך יחסית גבוהה.  

כיצד מתקינים חימום תת רצפתי מתחת לפרקט?

לאחר שמתקינים את מערכת החימום שנבחרה, מניחים מעליה שכבת בידוד ואז את הריצוף ומעליו את הפרקט. במקרה של פרקט בתכנון מראש, לרוב מדובר על ריצוף אריחים בסיסי ופשוט. 

בבחירת הפרקט, יש לתת את הדעת לסוגים של פרקטים ומי מהם מתאים להתמודד עם חום ולהניח את הפרקט בשיטת חיבור ולא בשיטת דבק שיכול להיות מושפע מהחום.

את כל אלו יכולים לדעת ולבצע אנשי מקצוע שתוכלו למצוא בחברת HEATECH המתמחה בהתקנה של מערכות חימום תת רצפתי במגוון סוגי ריצוף.

התקנת חימום תת רצפתי מתחת לפרקט בשיפוץ

שיפוץ הוא לרוב דרך לבצע שינויים בדירה או בבית שיהפכו אותי למתאים יותר לצרכים שהשתנו של הדיירים, להפוך את הבית למודרני יותר או לטפל בתופעות של בלאי והתיישנות שיוצרים בעיות. רבים מנצלים תהליכי שיפוץ גם לטפל בריצוף, להחליף את הריצוף הישן בחדש או להתקין פרקט.

התקנת חימום תת רצפתי מתחת לפרקט בבניה חדשה

זו גישת ההתקנה הנוחה והפשוטה ביותר מבחינת דרגת המורכבת הנדרשת. בתהליך התכנון, נעשים כל ההכנות מראש להתקנה, בכלל זה החומרים המתאימים לחימום תחת פרקט.

חימום תת רצפתי פרקט

אילו סוגי פרקטים מתאימים להתקנה של מערכת חימום תת רצפתי?

עולם הבנייה מציע מגוון של סוגי פרקטים, טבעיים, מלאכותיים, משולבים, עבים, דקים ועם שיטות התקנה שונות. מאז שחימום תת רצפתי תפס תאוצה והפך למוצר שכיח, יצרני הפרקטים השקיעו מאמצים רבים לייצר סוגי פרקט שיתאימו להתקנה על מערכת חימום שכזו. 

לפני שנפרט על סוגי הפרקטים, חשוב לומר שהבחירה בפרקט הנכון צריכה להיות עם איש מקצוע בתחום.

פרקט מסוג למינציה

זהו הפרקט המוכר והשכיח ביותר בשימוש והוא מיוצר מחומרים סינטטים (מלאכותיים) שלרוב מתאפיינים ברמה בידוד שאינה גבוהה ולכן יש לו יתרון בהתקנה והנחה מעל חימום תת רצפתי.   

פרקט עץ מלא

פרקט הנחשב לאיכותי מאד, אולם שכבת העץ המלא יוצרת רמת בידוד יחסית גבוהה ולכן הוא פחות מתאים להתקנה אך עדיין אפשרי.

פרקט שכבות

זהו פרקט העשוי מכמה שכבות עץ שונות, מגיע בעוביים שונים. ככל שהפרקט מורכב מיותר שכבות, רמת הבידוד גבוהה יותר והוא פחות מתאים להתקנה על חימום תת רצפתי.

שאלות נפוצות

מהו עובי הפרקט המתאים להתקנה על מערכת חימום תת רצפתי?

התשובה תלויה בחומר ממנו עשוי הפרקט, אך נראה כי העובי המתאים הוא בין 8-12 מ”מ

איזו מערכת חימום תת רצפתית עדיפה בהתקנה על פרקט?

אין רלוונטיות לסוג המערכת מבחינת השפעה על סוג הפרקט. אין חשש כי הפרקט ייפגע במים במערכת מבוססת מים מכיוון שמדובר במערכת צינורות אחידה ורציפה ללא מחברים כך שאין אפשרות להיווצרות של נזילות כמו שאין חשש כי פרקט יעלה באש כתוצאה מחשיפה לחום.

סיכום

בשורה התחתונה, אין מניעה להתקין חימום תת רצפתי מתחת לפרקט. אם זאת,  חשוב להתייעץ עם מומחים בתחום כדי לבחור את הפרקט המתאים ואת שלב ואופן ההתקנה. 

שתפו:
תוכן עניינים
מעוניינים בחימום תת רצפתי וזקוקים לייעוץ?
כתבו לנו בוואטספ ונציג יחזור אליכם ליעוץ

מאמרים נוספים